Філе хека в пивному клярі

хек рецептПивний кляр в такому виконанні виходить дуже ніжним і додає рибі особливого відтінку. Для любителів риби – це саме те, що потрібно для внесення нової нотки до повсякденного меню. Хоча, дана страва може подаватися і на святкові столи, це вже питання смаку. В будь-якому випадку, виходить дуже смачно, всім рекомендую.

Інгредієнти

700 г філе хека або іншої морської рибки
1 яйце
100 мл пива
5 ст.л. борошна
сіль, чорний перець
приправа лимонний перець
олія для смаження

Приготування

Філе хека обсушіть і поріжте на порційні шматки. Тепер посоліть філе, приправте лимонним перцем, залиште на півгодини помаринуватися. Приготуйте кляр. Для цього збийте яйце з пивом, посоліть і поперчіть, поступово додайте муку і перемішайте виделкою, щоб зникли комочки.

Тепер розігрійте сковорідку, налийте туди олію (3-4 ст.л.). Шматочки філе хека опускайте в кляр, повністю занурюючи і одразу викладайте на сковорідку. Посмажте на невеликому вогні до утворення гарної золотистої шкірочки з однієї сторони і переверніть. З другої сторони теж має утворитися кірочка і тоді можна вважати, що рибка готова. Смачного!

Напишіть відгук