Вергуни

Рецепт вергунівТаке кручене печиво часто робила нам в дитинстві мама. Ми дуже любили ці вергуни і поїдали їх ще гарячими, щойно їх зняли зі сковорідки.

Інгредієнти
1 склянка сметани
1 яйце
2 ст.л. розтопленого вершкового масла
4 ст.л. цукру
0,5 ч.л. ванільного цукру
1/3 ч.л. солі
½ ч.л. соди
1 ч.л. розпушувачу
3 склянки борошна
50 г цукрової пудри

Приготування

Збийте віничком сметану, яйце і масло, додайте цукор, ванільний цукор і сіль. Просійте борошно разом із содою і розпушувачем та додайте до рідкої маси. Замісіть м’яке тісто, воно повинне відлипати від рук. Якщо тісто липке, додайте ще трохи борошна. Готове тісто залиште постояти хвилин 20.

Розділіть тісто на 2-3 частини і розкатайте кожну в пласт товщиною близько 5 мм. Кожен пласт поріжте на прямокутники (можна і на ромбики), шириною 3 см, довжиною 8-10 см. В кожному прямокутнику по центру зробіть поздовжній надріз, недорізаючи до країв по 1 см, і виверніть верхню частину прямокутника через надріз на іншу сторону. Має вийти щось на кшталт вивернутого прямокутника, або прямокутника з двома покрученими сторонами.

Ці покручені прямокутники смажте на середньому вогні у великій кількості розігрітої олії. Кожну порцію посмажених вергунів пересипайте цукровою пудрою. Смачного!

3 коментарі до “Вергуни”

Напишіть відгук