Торт бісквітно-желейний

Кулінарія з фото

Торт був приготований на День народження мого коханого синочка. Легкий як у приготуванні, так і у споживанні, він став чудовим і яскравим десертом, який чудово підійшов до святкового чаювання. Правда, завдяки тому, що начинка торту містить желе, необхідно запастися часом для застигання цього желе, а тому сам торт потрібно пекти і начиняти напередодні святкування.

Інгредієнти

Бісквіт

4 яйця
¾ склянки цукру
1 склянка борошна
1 ч.л. розпушувачу

Начинка

1 пакетик сухих вершків для збивання
1 склянка молока
2 пакетики желе жовтого і зеленого кольорів
2 ч.л. желатину
поливка або цукрова пудра для прикрашання

Приготування

Яйця збийте з цукром і додайте борошно, перемішане і просіяне з розпушувачем. Тісто вийде консистенції густої сметани, перекладіть його до форми і випікайте близько 30 хвилин при температурі 180°. Готовий бісквіт розріжте на два коржі.

Для приготування начинки зелене желе і 1 ч.л. желатину розчинити в 2 склянках гарячої води, коли желе застигне, поріжте кубиками. Жовте желе і 1 ч л желатину розчиніть в 1 склянці гарячої води. Пакетик сухих вершків збийте з молоком. Коли жовте желе почне застигати, збийте його разом з вершками. Зелені желейні кубики додайте до маси.

Складайте торт в такому порядку: бісквіт, начинка, бісквіт. Зверху посипте цукровою пудрою або полийте поливкою.

Рецепт було знайдено на польському сайті www.gotujmy.pl і успішно випробувано. Торт виходить доволі легкий і смачний.

7 коментарів до “Торт бісквітно-желейний”

  1. Дуже кльові рецепти! Велике спасибі, що є така людина та ще й думає про інших!

  2. Я , Вам , вдячна за рецепти. Дуже послідовне,доступне роз’яснення.смачні страви та випічки. Дякую,ВАм,щастя і здоров’я. З повагою Леся !

  3. я дуже дякую за рецепт мастички все доступно тільки скажіть будь ласка як ви робите ці чудові фігурки і з чого?

    1. Саме ці чудові фігурки були куплені ). Але з мастики їх теж дуже реально зробити.
      На інших тортах я вже сама робила )))

Напишіть відгук