Сирник без випікання (“Чізкейк”)

випічка

Чізкейк без випікання (такий собі холодним чізкейком) – це різновид сирника, особливо популярний у британській кухні. Власне, британці його і винайшли. Він дуже смачний і асоціюється з літом, напевно якраз через те, що його не потрібно випікати. Крім того, цей чізкейк доволі простий у приготуванні. Рекомендую обов’язково спробувати.

А от в кухні США, через яку ця страва і дістала неабияке поширення у нас, чізкейк присутній переважно у печеному вигляді, хоча це вже зовсім інша історія :).

Інгредієнти

800 г м’якого сиру
250 мл вершків (10%)
1 уп. збитих вершків у порошку
200 г цукру
1,5 ст.л. желатину
250 г пісочного печива
50 г масла
1 уп. фруктового желе
консервовані або свіжі фрукти

Приготування

Збийте вершки з порошком для збивання вершків
Перетріть сир з цукром
Додайте сир до вершків і перетріть блендером до утворення однорідної маси
Замочіть желатин на 15 хв у 100 мл холодної води, після чого нагрійте його на водяній бані до повного розчинення і дайте охолонути. Додайте желатин до маси і змішайте
Дрібно розітріть печиво, додайте розм’якшене масло і добре перемішайте. Розкладіть утворену суміш на дно форми і утрамбуйте
Викладіть сирну масу на шар з печива і поставте в холодильник до застигання (на 1-2 год)
Розчиніть фруктове желе у вдвічі меншій кількості води, ніж передбачено виробником, охолодіть до кімнатної температури. Розкладіть фрукти на торт та залийте желе. Поставте чізкейк у холодильник до повного застигання
Вийміть з форми та нарізайте шматочками. Пригощайтеся!

Напишіть відгук