ОгидноНе смачноЇсти можнаБільш-меншСупер! (52 оцінок, середня: 3,96)
Loading...

Сирна запіканка

запіканка з сиром фото

Існує такий термін, який дуже чітко описує ситуацію з даним рецептом сирної запіканки, і термін цей – прокрастинація. Це коли весь час відкладаєш, відкладаєш і ще раз відкладаєш справу, яку треба зробити… А, власне, до чого це я веду? Напевно, до того, що цей рецепт сирної запіканки чекав свого зіркового часу добрих півроку. І от, саме сьогодні цей чудовий визначальний день, коли зроблені ще взимку фотографії потраплять до безмежної мережі, яку ми, прості люди, називаємо Інтернетом.

А якщо серйозно і по справі, то сирна запіканка є чи не найпростішою стравою, яку можна придумати з сиру (звісно, якщо не враховувати сир зі сметаною:)). Готується  запіканка неймовірно швидко, по принципу: закинув усе в миску, змішав блендером, залив у форму – і в духовку. Цікаво? – Читайте далі рецепт з фотографіями.

Інгредієнти

0,5 кг сиру
3 яйця
50 г (3 ст.л.) манної крупи
100 г цукру
дрібка солі
50 мл молока
50 г вершкового масла
родзинки, курага та ін. за смаком

Приготування

Сир перетріть блендером або через сито чи на м’ясорубці. Додайте цукор і добре вимішайте. Якщо перетираєте блендером, то цукор можна додати одразу. По черзі,  перемішуючи (або збиваючи блендером) додайте до сиру яйця, розм’якшене масло і молоко.

Додайте манку, перемішайте, після чого залиште масу на півгодини, щоб манка набрала вологи. Додайте сухофрукти, фрукти чи ще щось, що смакує. Змажте форму жиром, обсипте борошном або манкою і викладіть туди сирну масу. На низ я завжди кладу папір для випічки.

Випікайте при температурі 180 градусів до готовності (перевіряйте зубочисткою) приблизно 40-50 хв. Якщо верх почне припікатися, а середина ще не готова, прикрийте запіканку пергаментом чи фольгою. Щоб низ запіканки не пригорав, можна під низ поставити форму з водою.

запіканка з сиром фото

Візьмість до уваги, що чим більше ви дасте цукру, тим темнішою в результаті вийде запіканка. Не буду приховувати, я люблю солодке. І ще дуже люблю скоринку на цій запіканці ))). Смачного!

Не забуваймо ділитися враженнями і результатами в коментарях 😉 .

61 коментар до “Сирна запіканка”

  1. Нарешті знайшла рецепт сирної запіканки з мого дитинства. Дякую. Дуже смачна

  2. Найкраща із випробуваних запіканка, і зовсім просто і все ясно. Дякую, що поділились рецептом! Усім, хто пригощався, дуже смакувало!

  3. Смачнюща запіканка і вийшла з першого разу. Готова була вже через 35 хв в електричній духовці. Дякую за рецепт.

  4. Доброго вечора, підкажіть, будь ласка, не тільки за цей рецепт але й за інші, особливо випічку. Молоко має бути не кипячене? Чи може бути кипячене, щоб не боятись давати страви й діткам. Дякую!

    1. Якщо молоко у випічці, то воно не потребує кип’ятіння, бо то все діло печеться при температурі 180 градусів, і то навіть краще, ніж кип’ятіння. Якщо молоко сире іде у крем або желе і т.п., то дається оброблене – пастеризоване або кип’ячене.

  5. Скажіть, будь ласка, розмір форми в чкій ви печете, і якоі висоти приблизно виходить?дякую

    1. Я печу в круглій скляній формі. Вона діаметром десь… до 20 сантиметрів. Висотою виходить десь 3-4 см. Це так, все на око. Наступного разу як зроблю, то заміряю 😉 .

  6. Навіть в мене, чоловіка, що ніколи не готував запіканок, і взагалі майже не готую ;), вийшло з першого разу

  7. Дякую!!!!!!Тільки-що приготувала! дійсно дуже просто і швидко,а головне дуже смачно!!!

  8. Робила по Вашому рецепту все вдалося, запіканка просто супер.
    Дякую за рецепт!!!

  9. Скажіть будь ласка,скляну форму застилати пергаментом?І чи накривати кришкою від форми?

  10. Дякую за рецепти! Колись (випадково) натрапила на Ваш сайт – і тепер як шукаю щось нове (для себе) приготувати – спочатку шукаю тут. Дійсно просто написано! Дякую за Вашу роботу! (А запіканка – так, вона чудова, і дууууже швидко міситься 🙂

  11. Шукала рецепт запіканки в Інтернеті, вибрала перше, що трапилося на очі і вийшла така смакота. Дякуємо за рецепт!!! Дуже смачно і швидко… Вітання з Польщі:)

  12. Щойно витягла з форми. Все вийшло чудово. Легкий, смачний і ситний завдяки манці. Все давала згідно з рецептом, тільки сиру було майже на 100 грн більше. Дякую за рецепт.

    П.С. В кого запіканка вийшла рідкою, думаю сир був більш мокрий.

  13. Доброго вечора! А якщо нема манної крупи, її можна замінити борошном і в які кількості порекомендуєте?

    1. Теоретично замінити борошном можна, але я не знаю, який буде результат )) По кількості – думаю, потрібно давати трохи більше, ніж манки.

Напишіть відгук