Blog

Welcome to my blog

Випічка Дитячі рецепти Рецепти

Сирна запіканка

запіканка з сиром фото

Цей рецепт сирної запіканки чекав свого зіркового часу добрих півроку. І от, саме сьогодні цей чудовий визначальний день, коли зроблені ще взимку фотографії потраплять до безмежної мережі, яку ми, прості люди, називаємо Інтернетом.

А якщо серйозно і по справі, то сирна запіканка є чи не найпростішою стравою, яку можна придумати з сиру (звісно, якщо не враховувати сир зі сметаною:)). Готується  запіканка неймовірно швидко, по принципу: закинув усе в миску, змішав блендером, залив у форму – і в духовку. Цікаво? – Читайте далі рецепт з фотографіями.

Інгредієнти

0,5 кг сиру
3 яйця
50 г (3 ст.л.) манної крупи
100 г цукру
дрібка солі
50 мл молока
50 г вершкового масла
родзинки, курага та ін. за смаком

Приготування

Сир перетріть блендером або через сито чи на м’ясорубці. Додайте цукор і добре вимішайте. Якщо перетираєте блендером, то цукор можна додати одразу. По черзі,  перемішуючи (або збиваючи блендером) додайте до сиру яйця, розм’якшене масло і молоко.

Додайте манку, перемішайте, після чого залиште масу на півгодини, щоб манка набрала вологи. Додайте сухофрукти, фрукти чи ще щось, що смакує. Змажте форму жиром, обсипте борошном або манкою і викладіть туди сирну масу. На низ я завжди кладу папір для випічки.

Випікайте при температурі 180 градусів до готовності (перевіряйте зубочисткою) приблизно 40-50 хв. Якщо верх почне припікатися, а середина ще не готова, прикрийте запіканку пергаментом чи фольгою. Щоб низ запіканки не пригорав, можна під низ поставити форму з водою.

запіканка з сиром фото

Візьмість до уваги, що чим більше ви дасте цукру, тим темнішою в результаті вийде запіканка. Не буду приховувати, я люблю солодке. І ще дуже люблю скоринку на цій запіканці ))). Смачного!

Не забуваймо ділитися враженнями і результатами в коментарях 😉 .


63 Comments

  1. Соломія

    Я буду пекти в школу мені 12 років

    • Katrusia

      Успіхів! 🙂

  2. Тетяна

    Чудова запіканка. Щиро дякую за рецепт!!!!

  3. Надія

    Нарешті знайшла рецепт сирної запіканки з мого дитинства. Дякую. Дуже смачна

    • Katrusia

      Радію, що Вам сподобалося! 🙂

  4. Галина

    Мала інший рецепт, де не треба масла. Спробую Ваш рецепт. Масло робить запіканку ніжною? Чи яка його роль?

    • Katrusia

      Трохи ніжнішою, трохи жирнішою, та і смаку додає. Його там не так, щоб дуже багато… 🙂

  5. Галина

    Найкраща із випробуваних запіканка, і зовсім просто і все ясно. Дякую, що поділились рецептом! Усім, хто пригощався, дуже смакувало!

    • Katrusia

      Дуже дякую за коментар! 🙂

  6. саня

    На ярмарку те що треба

  7. Галя

    Ви випікали в скляній формі?

    • Katrusia

      Так, у скляній. Але думаю, що можна використовувати й інші варіанти

  8. Віка Доротюк

    дякую за рецепт, дуже смачна запіканка!

    • Katrusia

      Дуже дякую за відгук! Смачного! 🙂

  9. Ольга

    Смачнюща запіканка і вийшла з першого разу. Готова була вже через 35 хв в електричній духовці. Дякую за рецепт.

    • Katrusia

      Супер! Рада, що вийшла добра 🙂

  10. Яна

    Просто смакота!!!! Дякую за рецепт!!!!!

  11. Таня

    Доброго вечора, підкажіть, будь ласка, не тільки за цей рецепт але й за інші, особливо випічку. Молоко має бути не кипячене? Чи може бути кипячене, щоб не боятись давати страви й діткам. Дякую!

    • Katrusia

      Якщо молоко у випічці, то воно не потребує кип’ятіння, бо то все діло печеться при температурі 180 градусів, і то навіть краще, ніж кип’ятіння. Якщо молоко сире іде у крем або желе і т.п., то дається оброблене – пастеризоване або кип’ячене.

  12. Юля

    Суперова запіканка!сьогодні роблю вже четвертий раз!дякую за рецептик:-)))

    • Katrusia

      На здоров’я! І дякую за відгук, завжди приємно 🙂

  13. Lyubov

    У мене вийшов рідкий,боюся що буде сирий,що підскажете??

    • Katrusia

      Трохи запізно побачила. То як в результаті вийшло?

  14. Наталія

    Скажіть, будь ласка, розмір форми в чкій ви печете, і якоі висоти приблизно виходить?дякую

    • Katrusia

      Я печу в круглій скляній формі. Вона діаметром десь… до 20 сантиметрів. Висотою виходить десь 3-4 см. Це так, все на око. Наступного разу як зроблю, то заміряю 😉 .

  15. Юлія

    Запіканка вийшла ніжна і смачна.Дякую)

    • Katrusia

      Дякую за Ваші коментарі! Дуже приємно 🙂

  16. AlexP

    Навіть в мене, чоловіка, що ніколи не готував запіканок, і взагалі майже не готую ;), вийшло з першого разу

    • Katrusia

      Супер! Дякую, що поділились враженням )

  17. Стася

    Печу вже 10й раз)Швидко і смачно.Дякую за рецепт)

  18. Тетяна

    Дуже дякую за рецепт, запіканка вийшла дуже ніжна. Пекла на 2 порції

    • Katrusia

      На здоров’я! Тішуся, що все вийшло 🙂 Дуже дякую за відгук!

  19. Оля

    Все по рецепту,а вийшла рідка, пеклася 65хв

    • Katrusia

      Дуже жаль, що щось вийшло не так. А при якій температурі пекли?

  20. Луїза

    Дякую!!!!!!Тільки-що приготувала! дійсно дуже просто і швидко,а головне дуже смачно!!!

    • Katrusia

      Тішуся, що все вдалося! Заходьте ще 🙂

  21. Sovtan Natalia

    Дуже дякую за рецепт!!!

  22. Тетяна

    Робила по Вашому рецепту все вдалося, запіканка просто супер.
    Дякую за рецепт!!!

    • Katrusia

      На здоров’я! Дякую за коментар! 🙂

  23. Аня

    Скажіть будь ласка,скляну форму застилати пергаментом?І чи накривати кришкою від форми?

    • Katrusia

      Форму можна застеляти, можна ні. А накривати кришкою не потрібно.

  24. Олег

    це була моя перша запіканка й вона вийшла чудова! дякую!

    • Katrusia

      На здоров’я! Тішуся, що вдалося )

  25. світлана

    дуже смачна запіканка.і готувати дуже легко.дякую

  26. Дякую за рецепти! Колись (випадково) натрапила на Ваш сайт – і тепер як шукаю щось нове (для себе) приготувати – спочатку шукаю тут. Дійсно просто написано! Дякую за Вашу роботу! (А запіканка – так, вона чудова, і дууууже швидко міситься 🙂

    • Katrusia

      Дуже дякую за відгук! Приємно, коли робота є потрібною 🙂

      • Іра Михальчун

        В мене теж рідка вийшла

  27. Зоряна

    Така смакота,дякую за рецепт!!

    • Katrusia

      Дуже дякую за коментар! 🙂

  28. Тетяна

    Шукала рецепт запіканки в Інтернеті, вибрала перше, що трапилося на очі і вийшла така смакота. Дякуємо за рецепт!!! Дуже смачно і швидко… Вітання з Польщі:)

  29. Андрій

    Поєкував!
    Фист файне, змістовно написаний рецепт і чудовий результат!

  30. Валентина

    Щойно витягла з форми. Все вийшло чудово. Легкий, смачний і ситний завдяки манці. Все давала згідно з рецептом, тільки сиру було майже на 100 грн більше. Дякую за рецепт.

    П.С. В кого запіканка вийшла рідкою, думаю сир був більш мокрий.

    • Katrusia

      Дякую за коментар 🙂

  31. iryna lepuha

    Дякую за рецепт!

    • Katrusia

      Дякую за коментар! Заходьте ще 🙂

  32. Зоряна

    Доброго вечора! А якщо нема манної крупи, її можна замінити борошном і в які кількості порекомендуєте?

    • Katrusia

      Теоретично замінити борошном можна, але я не знаю, який буде результат )) По кількості – думаю, потрібно давати трохи більше, ніж манки.

  33. Альона

    Народ,це найкращий рецепт запіканки! Я вже раз 10 печу. Діти в захваті і ми теж. Ще в кінці присипаю пудрою цукровою і взагалі бомба! Ще раз дякую за рецептик!

    • Katrusia

      Ой, як приємно. Дякую за коментар! 🙂


Leave a Reply