Свинина по-масарськи

запечена свинина гриль

Останнє відвідування ресторану надихнуло мене на приготування дечого новенького. Люблю соковите і ніжне м’ясо та часто намагаюся замінити смаження якоюсь іншою процедурою. На цей раз — це грилювання. Основний кулінарний секрет цього рецепту, як це і має бути для м’яса, полягає в тривалому маринуванні. Але правильне запікання — теж доволі важливий момент. Отже, приступимо.

Інгредієнти

800 г свинної вирізки або полядвиці
4 ст.л. олії
6 ст.л. червоного вина
базилік, імбир, коріандр
сіль, чорний і червоний перець

Приготування

Вирізку або тонку полядвицю ріжемо на рівномірні продовгасті шматки і тісненько викладаємо в посудину або поліетиленовий пакет, щоб м’ясо краще маринувалося
Солимо, перчимо, обмащуємо олією, червоним вином, обсипаємо приправами і кладемо в холодильник маринуватися. Тримати в маринаді свинину краще повну добу, тоді вона буде м’якша і соковитіша
А на наступний день приступаємо до процесу грилювання. Для цього вмикаємо гриль, після чого викладаємо на решітку наше м’ясо. Тривалість готування залежить від товщини шинки (вирізки) та потужності грилю. Тому просто час від часу поглядайте на поверхню вирізки, яка повернута до грилю. Коли вона добре підрум’яниться, переверніть
Якщо шматки м’яса не є надто вузькими, його треба обсмажувати не з двох, а з чотирьох сторін. Коли усі сторони будуть добре підпечені, то страву можна вважати готовою. Подавати її треба в гарячому вигляді, щойно з гриля, з гостреньким соусом а-ля аджика. Ну і гарнір на додачу. Смачного!

Напишіть відгук