Слойки з вишнями

пиріжки з вишнями

Давно вже мені хотілося зробити з листкового тіста щось, крім звичайних пухких квадратиків. Мала до всього купу запитань: як зробити, щоб начинка не витікала, щоб вироби мали гарний вигляд, щоб не були зависокі чи занизькі. Результатом ділюся.

До речі, з начинкою така справа – в пиріжки можна класти все, що душа забажає. Думаю, особливо смачно буде з яблуками чи абрикосами, або ягідками.

Інгредієнти

300 г замороженого листкового тіста
300 г заморожених вишень
1 ст.л. крохмалю
2-3 ст.л. цукру

Приготування

Вишні розморозьте, додайте цукор, крохмаль, перемішайте. На невеликому вогні доведіть цю суміш до кипіння і вимкніть. Тісто розморозьте, розкатайте до потрібної товщини (я розкатую вдвічі), наріжте частинки для низу і верху слойок. Сформуйте пиріжки або рулети.

Я формую вироби таким чином. На нижні частинки, які є суцільними, кладу начинку, залишаючи з країв відступи по 1 см. Ці відступи змазую білком. Тоді на це кладу “верхи”, які можуть бути як суцільними, так і з різними візерунками (можна просто робити надрізи, можна сіточки), після чого притискаю краї виделкою. Можна попритискати і пальцями, головне, щоб начинка не випадала.

І от ці слойки треба ще лишити в теплому місці, щоб підійшли, змазати зверху білком для краси, а тоді випікати при температурі 200 — 220 градусів до готовності. Готові слойки зазвичай добре підійшли і зарум’янилися. Загалом, як працювати з листковим тістом зазвичай написано на упаковці, краще притримуватися тої інструкції.

Смачного!

Напишіть відгук