Шоколад на кип’ятку

Шоколадний бісквіт

Дуже люблю цей рецепт коржів, бо він на диво легкий в приготуванні, продукти до нього знайти доволі легко, а смак – ну просто чудовий. Одразу зазначу, що кількість тіста розрахована на дві круглі форми або на одну велику бритванку.

Інгредієнти

2,5 склянки борошна
2 склянки цукру
1,5 ч.л. не гашеної соди
1 пакетик розрихлювача (15 г)
6 ст.л. какао
2 яйця
1 скл. молока
1/2 скл. олії (чим більше какао, тим більше олії)
1 склянка кип’ятку

Приготування

Спочатку змішайте всі сухі продукти: борошно, цукор, какао, соду і розрихлювач
Збийте яйця міксером, додайте олію і ще трохи збивайте
Тепер додавайте почергово порціями молоко і суху суміш в 2-3 прийоми. Має вийти густе тісто
Тепер влийте до тіста склянку кип’ятку і ще раз збийте до утворення рівномірної маси
Вилийте тісто у форму і ставте в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин (якщо форма невелика, то час випікання необхідно збільшити до 40-50 хв.)
Готовність тіста перевіряйте загостреною дерев’яною паличкою чи зубочисткою: якщо вона суха, то випічка готова. Цього тіста вистачає на 1 широку бритванку або 2 стандартні круглі форми
З готового шоколадного тіста можна робити тортики, розрізавши на кілька коржів та перемазавши кремом. Цього разу було використано сметанний крем із консервованими персиками
І шматочок. Пригощайтеся!

1 коментар до “Шоколад на кип’ятку”

Напишіть відгук