Торт медовий “Серце”

медівник

Цей рецепт – варіація на тему медового торта. Замість сметанного крему – заварний на молоці. Коржі за цим рецептом виходять дивовижно пухкими і тануть у роті, якщо їх, звісно, не пересушити. Форма торту надається дуже легко, що робить його ще й чудовим подарунком на різні свята, як День Валентина чи День Народження. Мій чоловік був в захваті від такого подарунка, хоча загалом до тортів ставиться доволі прохолодно.

Інгредієнти

Коржі

1/2 кг борошна
1/2 шклянки цукру
2 ч.л. соди 
1 яйце
3-4 ст.л. меду
4 ст.л. сметани 

Крем

1 л молока
4 ст.л. манки
4 ст.л. цукрової пудри
200 г вершкового масла

Медовик

Приготування

Коржі

Розтопіть мед в мікрохвильовці або на плитці і охолодіть. Яйце перетріть із цукром і змішайте з мукою, попередньо вимішаною із содою. Тоді додайте мед і сметану. Вимішайте тісто і розділіть його на три частини.

Кожну частину розкатайте в пласт товщиною близько 0,5 см. З паперу виріжте серце, яке б вписувалося в той пласт, який Ви розкатали. І, прикладаючи цей паперовий зразок, ножем виріжте серце з тіста. Обрізки тіста відкладіть. Так само виріжте ще два серця. З обрізків тіста зробіть або маленьке серце, яке буде як додатковий корж, або ж просто пласт, який після випічки розімніть на крихти і посипте торт зверху. Кожен корж випікайте на бритванці, використовуючи папір для випікання, протягом 15 хвилин при температурі 180 градусів. Коржі мають зарум’янитися.

Крем

Закип’ятіть молоко і поступово, помішуючи, додайте манку. Варіть 15-20 хвилин на малому вогні, щоб маса не пристала. В кінці готування додайте цукрову пудру і охолодіть масу. Після того розімніть масло міксером і додавайте по 1 ложці манної каші, поступово вимішуючи масу. Перекладіть тою масою кожен корж. Дайте торту настоятися пару годин і  прикрасьте за бажанням. Смачного!

Напишіть відгук