Рибні котлети

Рибні котлетки як у дитячому садочку

Постійно намагаюся урізноманітнювати дитяче меню, і це навіть не тому, що я така чудова і дбайлива мама, а швидше через те, що діти не люблять одноманітності і просто перестають їсти, коли їм набридає певна постійна послідовність страв. А голодні діти спокійними не бувають, принаймні мої ))).

Що готувати для дітей – це завжди питання для мене, бо ні не приправиш добряче, ні не посмажиш, треба завжди щось придумувати. Власної фантазії часто не вистачає, зате нещодавно знайшла на просторах інтернету рецепт рибних котлет, які, в принципі, готуються на пару. Але я їх запекла. Кажуть, у дитячому садочку роблять якісь подібні котлети. Прошу, користуйтеся рецептиком і діліться враженнями :).

Інгредієнти

800 г рибного філе
150 г хліба (краще батон)
190 г води
1 яйце
1 неповна ч.л. солі

Приготування

Хліб замочіть у воді. Одразу зазначу, що якщо рибне філе дуже мокре (наприклад, після розморозки), то води треба давати менше.

Рибне філе перемеліть на м’ясорубці разом із хлібом. Тоді додайте сіль, яйце, вимішайте і ще раз пропустіть через м’ясорубку. Добре вибийте фарш.

Підготовану масу сформуйте у вигляді котлет або биточків і готуйте на пару 20-30 хв. Можна викласти рибні котлети у сковорідку, додати трохи води і потушити. Або запекти у духовці при температурі 200-220 градусів, підклавши папір для випічки – по часу забирає стільки ж, тобто хвилин 20-30. Смачного!

Напишіть відгук