Риба смажена в тісті

Смажена риба в клярі

Думаю, що більшість людей знайома з таким витвором кулінарії, як рибка в тісті. Це смачно, поживно, швидко, але в той же час і доволі святково. Зрештою, краще один раз спробувати, ніж сто разів почути, тому приступимо до приготування.

Інгредієнти

600 г рибного філе
1 яйце
5 ст.л. борошна
1 ст.л. води
сіль, перець
олія для смаження

Приготування

Філе риби, а це може бути хек, мерлуза, тілапія та ін., поріжте на порційні шматки, посоліть, поперчіть і залиште.

Тим часом приготуємо для риби тісто або кляр. Для цього збийте вилкою яйце з водою, додайте дрібку солі і трохи перцю, а тоді додавайте частинами борошно. Тісто по консистенції має бути як густа домашня сметана, тому борошно всипайте поступово, щоб не було забагато. Добре все перемішайте, щоб не лишилося грудочок.

Наступним кроком занурюємо в це тісто кожен шматок рибного філе і викладаємо на розігріту сковорідку, змащену олією. Обсмажуємо з двох сторін до утворення золотистої скоринки і знімаємо зі сковорідки. Смачного!

І наостанок невеличка порада: якщо для смаження використовується заморожене рибне філе, то після розморозки його краще обсушити на паперовому рушнику, щоб прибрати зайву вологу.

Напишіть відгук