Розсіл з курки

кулінарні рецепти

Гарячий курячий розсіл (бульйон) особливо добре смакує в холодну осінню погоду, коли хочеться затишку, тепла, а шлунок наполегливо вимагає закинути щось всередину. Морквочка в ньому мені нагадує шматочок сонечка – отака ілюзія літа, з яким ми не так давно розпрощалися.

Інгредієнти

300-400 г курки
2 морквини
1 цибулина
 1-2 корені петрушки
зелена петрушка, кріп
лавровий лист
чорний та духмяний перець горошком
сіль, перець
150 г дрібних макаронів

Приготування

Спочатку курку відваріть у киплячій воді на маленькому вогні протягом 10 хвилин. В якості курки можуть послужити курячі стегна, гомілки, крила, тобто краще брати м’ясо зі шкіркою, тоді розсіл буде більш наваристим.

Коли розсіл закипить перший раз, то потрібно столовою ложкою зняти накип (або шум), який утворюється на поверхні. Варити курячий бульйон потрібно так, щоб він не кипів дуже сильно, бо тоді є ризик, що він вийде мутним.

Наступним кроком додайте порізану на крупні частинки моркву, цілу цибулину та корінь петрушки, усе попередньо почистивши. Посоліть розсіл та варіть ще 15 хвилин, після чого покладіть туди лавровий лист, чорний та духмяний перці по 2 горошини. Через 10 хвилин додайте чорний мелений перець та зелень, дайте 2 хвилини покипіти і вимикайте.

Окремо відваріть дрібні макарони та промийте їх під холодною водою. Сервірується розсіл таким чином: у тарілку кладеться 1-2 ложки варених макаронів, 1 крупна морквина з розсолу і сам розсіл. Це дуже смачно, легко і малокалорійно. Пригощайтеся!

Напишіть відгук