Випічка Рецепти

Пляцок горіхово-кокосовий

IMG_0314

Спробувала на Великдень новенький рецепт пляцка – з горіхами та кокосовою стружкою. Що він собою являє? – Два пісочні коржі, між якими є ще кокосовий та горіховий, перемазані ніжним пудинговим кремом. Готовий пляцок виходить красивий та святковий.

Мушу сказати, що випекти пляцок дуже часто є справою не однієї години. Звісно, є такі варіанти, як Пляцок “Рафаелло”, який не потребує випічки, або ж ще є смачнющий Сирничок, який теж на диво займає небагато часу і випікається за один раз. Але основна маса пляцків складається з кількох видів коржів і вимагає часу, роботи, натхнення та певних кулінарних навичок.

Цей рецепт не є дуже вже складним, але трохи часо- та трудомістким, бо має три види коржів, які мають випікатися по черзі.

Кількість інгредієнтів для цього пляцка розрахована на невелику форму розміром 21 на 25 см (плюс-мінус). Виходить смачно, особливо мені подобаються пісочні коржі – думаю, буду пекти ще й печивко за цим переписом.


Інгредієнти

Пісочне тісто
300 г борошна
200 г масла або маргарину
5 жовтків
1 ст.л. сметани
100 г цукру
1 ч.л. розпушувачу

Кокосовий корж
200 г кокосової стружки
1 скл. цукру
5 білків

Горіховий корж
150 г горіхів
5 білків
3 ст.л. цукру
2 ст.л. панірувальних сухарів
1 ч.л. розпушувачу

Крем
2 скл. молока
1 вершковий пудинг без цукру (35 г)
2 ст.л. борошна
5 жовтків
2 ст.л. ванільного цукру
3 ст.л. цукру
300 г масла

Шоколадна глазур або 1 шоколадка – на покриття пляцка

Приготування

Пісочне тісто

IMG_0122 Маргарин (або масло) натріть на крупній терці у борошно. Можна одразу посікти його з борошном ножем, як це часто роблять у приготуванні пісочного тіста.
IMG_0124 Змішуємо маргарин із борошном – утворюється така собі борошняна крупка.
IMG_0131 Жовтки перетріть із цукром.
IMG_0133 Додайте перетерті з цукром жовтки до борошна із маргарином, сюди ж і сметану.
IMG_0138 Швиденько замісіть тісто і розділіть його на дві частини.
IMG_0140 Викладіть кожну частину тіста у форму для випічки на пергамент. Випечіть по черзі два коржі.
IMG_0154 Випікаємо коржі у розігрітій до 200 градусів духовці по 20 хв. на кожен. Коржі трохи зарум’яняться.
Горіховий корж
IMG_0155 Збийте білки із цукром.
IMG_0142 Половину горіхів змеліть дрібно.
IMG_0147 Другу половину горіхів посічіть ножем.
IMG_0158 Додайте горіхи, змішані з панірувальними сухарями, до збитих із цукром білків і акуратно перемішайте ложкою коловими рухами знизу вверх.
IMG_0159 Викладіть горіховий корж у форму на папір для випічки. Випікайте при температурі 175 градусів 25-30 хвилин. Звісно, як і кожну випічку, ставити у розігріту духовку.
Кокосовий корж
IMG_0267 Збийте білки з цукром, додайте кокосову стружку, легко перемішайте.
IMG_0272 Викладіть кокосове тісто у форму на папір для випічки. Випікайте при температурі 175 градусів 25 хв.
Крем
IMG_0274  У половині склянки холодного молока змішуємо міксером порошок-пудинг, борошно та жовтки.
IMG_0276 Решту молока кип’ятимо з цукром та ванільним цукром. До гарячого молока вливаємо холодну суміш і варимо до загустіння на малому вогні, помішуючи без перестанку. Гарячий пудинг перекладаємо до пластикової миски, накриваємо та охолоджуємо.
IMG_0277 Масло кімнатної температури збиваємо до кремоподібної консистенції, тоді поступово додаємо по ложці охолоджений (теж до кімнатної температури) пудинг. Збиваємо крем.
Збираємо пляцок
IMG_0281  На низ кладемо пісочний корж, тоді третину крема, після чого кокосовий корж, ще третину крема, горіховий корж, решту крема, зверху – другий пісочний корж.
IMG_0282 Виходить ось такий пляцок, боки можна вирівняти тим самим кремом.
IMG_0302 Зверху пляцок покриваємо шоколадною помадкою. Я розтопила шоколадку, додавши трохи молока – смакота :). Даємо пляцку настоятися – через ніч. І смачного!

7 коментарів

  1. Спасибо большое! Великолепный рецепт, обязательно приготовлю, люблю простые рецепты.

  2. Тетяна

    Доброго дня.Перш за все велике спасибі за рецепти – ваша випічка це просто божественно смачно,просто і доступно. Я вже двічі готувала цей пляцок,і чомусь кожного разу – він у мене ділиться пополам,коли нарізаєш, там де кокосовий шар.Я крему даю багато, і настоюється довго,більше сутки і всеодно чомусь крем і кокосовий шар не хочуть триматися купки…Не підкажете в чому причина?

    • Дякую за відгук!
      Щодо того, що кокосовий корж не тримається крему… навіть не знаю, що сказати. Може перед тим, як зліпляти, трохи пройтися по поверхні кокосового коржа теркою… щоб краще зліпилося, наприклад.

      • Або якийсь інший крем взяти. А може дати трохи менше по кількості… Часом буває, що коли коржі пересушені, то у пляцках вони не ліпляться добре, а при нарізанні розвалюються. Це теж може бути причиною.

  3. Julia

    Дякую вам за рецепт,вийшло дуже смачно
    Можете підказати ,чому у мене торт вийшов низький?( не виросли коржі

    • Якщо прямо всі коржі низькі, то може форма завелика. Якщо тільки деякі, то треба дивитися кожен окремий випадок – чи давали розпушувач, наприклад, чи добре збиті білки і т.д.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *