Пляцок горіхово-кокосовий

IMG_0314

Спробувала на Великдень новенький рецепт пляцка – з горіхами та кокосовою стружкою. Що він собою являє? – Два пісочні коржі, між якими є ще кокосовий та горіховий, перемазані ніжним пудинговим кремом. Готовий пляцок виходить красивий та святковий.

Мушу сказати, що випекти пляцок дуже часто є справою не однієї години. Звісно, є такі варіанти, як Пляцок “Рафаелло”, який не потребує випічки, або ж ще є смачнющий Сирничок, який теж на диво займає небагато часу і випікається за один раз. Але основна маса пляцків складається з кількох видів коржів і вимагає часу, роботи, натхнення та певних кулінарних навичок.

Цей рецепт не є дуже вже складним, але трохи часо- та трудомістким, бо має три види коржів, які мають випікатися по черзі.

Кількість інгредієнтів для цього пляцка розрахована на невелику форму розміром 21 на 25 см (плюс-мінус). Виходить смачно, особливо мені подобаються пісочні коржі – думаю, буду пекти ще й печивко за цим переписом.


Інгредієнти

Пісочне тісто
300 г борошна
200 г масла або маргарину
5 жовтків
1 ст.л. сметани
100 г цукру
1 ч.л. розпушувачу

Кокосовий корж
200 г кокосової стружки
1 скл. цукру
5 білків

Горіховий корж
150 г горіхів
5 білків
3 ст.л. цукру
2 ст.л. панірувальних сухарів
1 ч.л. розпушувачу

Крем
2 скл. молока
1 вершковий пудинг без цукру (35 г)
2 ст.л. борошна
5 жовтків
2 ст.л. ванільного цукру
3 ст.л. цукру
300 г масла

Шоколадна глазур або 1 шоколадка – на покриття пляцка

Приготування

Пісочне тісто

IMG_0122 Маргарин (або масло) натріть на крупній терці у борошно. Можна одразу посікти його з борошном ножем, як це часто роблять у приготуванні пісочного тіста.
IMG_0124 Змішуємо маргарин із борошном – утворюється така собі борошняна крупка.
IMG_0131 Жовтки перетріть із цукром.
IMG_0133 Додайте перетерті з цукром жовтки до борошна із маргарином, сюди ж і сметану.
IMG_0138 Швиденько замісіть тісто і розділіть його на дві частини.
IMG_0140 Викладіть кожну частину тіста у форму для випічки на пергамент. Випечіть по черзі два коржі.
IMG_0154 Випікаємо коржі у розігрітій до 200 градусів духовці по 20 хв. на кожен. Коржі трохи зарум’яняться.
Горіховий корж
IMG_0155 Збийте білки із цукром.
IMG_0142 Половину горіхів змеліть дрібно.
IMG_0147 Другу половину горіхів посічіть ножем.
IMG_0158 Додайте горіхи, змішані з панірувальними сухарями, до збитих із цукром білків і акуратно перемішайте ложкою коловими рухами знизу вверх.
IMG_0159 Викладіть горіховий корж у форму на папір для випічки. Випікайте при температурі 175 градусів 25-30 хвилин. Звісно, як і кожну випічку, ставити у розігріту духовку.
Кокосовий корж
IMG_0267 Збийте білки з цукром, додайте кокосову стружку, легко перемішайте.
IMG_0272 Викладіть кокосове тісто у форму на папір для випічки. Випікайте при температурі 175 градусів 25 хв.
Крем
IMG_0274  У половині склянки холодного молока змішуємо міксером порошок-пудинг, борошно та жовтки.
IMG_0276 Решту молока кип’ятимо з цукром та ванільним цукром. До гарячого молока вливаємо холодну суміш і варимо до загустіння на малому вогні, помішуючи без перестанку. Гарячий пудинг перекладаємо до пластикової миски, накриваємо та охолоджуємо.
IMG_0277 Масло кімнатної температури збиваємо до кремоподібної консистенції, тоді поступово додаємо по ложці охолоджений (теж до кімнатної температури) пудинг. Збиваємо крем.
Збираємо пляцок
IMG_0281  На низ кладемо пісочний корж, тоді третину крема, після чого кокосовий корж, ще третину крема, горіховий корж, решту крема, зверху – другий пісочний корж.
IMG_0282 Виходить ось такий пляцок, боки можна вирівняти тим самим кремом.
IMG_0302 Зверху пляцок покриваємо шоколадною помадкою. Я розтопила шоколадку, додавши трохи молока – смакота :). Даємо пляцку настоятися – через ніч. І смачного!

2 коментарі до “Пляцок горіхово-кокосовий”

Напишіть відгук