Плов із курячим філе

Плов з курячим філе. Другі страви

Нехай кажуть, що справжній плов готується в казані і з баранини, ми їх послухаємо, а все ж зробимо по-своєму. Цей домашній варіант плову з курки є не лише смачним, але ще й порівняно швидким у приготуванні.

Замість готової приправи для плову можна зібрати її самостійно. Добре, якщо у приправах буде зіра – приправа, яка візуально подібна на кмин, а також червоний та чорний перець, паприка, куркума, коріандр та інші.

Інгредієнти

500 г рису
400-500 г курячого філе
100 г цибулі
200 г моркви
4 зубці часнику
приправа для плову
олія
сіль

Приготування

IMG_3761 Цибулю поріжте кубиками або півкільцями та обсмажте на сковорідці на середньому вогні.
IMG_3762 Додайте нарізане шматочками куряче філе та легко обсмажте.
IMG_3764 Додайте до сковорідки дрібно нарізану моркву.
IMG_3765 Обсмажуємо все на невеликому вогні 5-10 хвилин. По ходу додаємо сіль та приправи.
IMG_3771 Коли обсмажиться куряче філе, а морква стане м’якою, зверху викладаємо рис. Можна його попередньо промити та обсушити, якщо є бажання. Ще трохи посолимо.
IMG_3772 Заливаємо це все кип’ятком. Води я додаю удвічі більше, ніж рису, плюс ще трохи зверху.
IMG_3775 Тушимо наш плов на невеликому вогні під кришкою до готовності рису. Подавайте плов в гарячому вигляді, можна із зеленню та різноманітними соусами. Смачного!

1 коментар до “Плов із курячим філе”

Напишіть відгук