Рецепти Салати

Печінковий торт

Закусочний торт, зроблений з печінки

Цього печінкового торта зі святкового столу гості змели найшвидше. Що тут скажеш – рецепт, як на мене, дуже навіть вдалий. Тортик вийшов ніжним і ароматним. Рекомендую готувати торт з печінки в якості святкової закуски – і смак хороший, і вигляд презентабельний.

Для приготування можна використовувати телячу (волову) або курячу печінку, або будь-яку іншу на ваш смак. Тільки стосовно свинячої не впевнена, бо, кажуть, що вона гірчить і її обов’-язково потрібно вимочувати в молоці.

Інгредієнти

0,5 кг печінки
2 цибулини
4 яйця 
1 скл. молока
1 скл. борошна
1 ч.л солі
0,5 ч.л. перцю
2-3 зубці часнику
майонез (200-250 г)
1 варене яйце для оздоблення

Приготування печінкового торта

Печінку почистіть від плівки та вимочіть її у воді або в молоці
Змеліть печінку разом із цибулею в блендері або у м’ясорубці
Виходить однорідна і доволі рідка маса. Додайте туди яйця і знову збийте
Додайте до змеленої печінки молоко та борошно, сіль, перець
Ретельно усе вимішайте. Тісто для печінкових млинців готове
Смажте млинці на добре розігрітій сковорідці
Перемажте млинці майонезом із часником
Зверху прикрасьте торт тертим вареним яйцем. Через якусь годинку можна подавати на стіл. Думаю, страва підходить не лише як закуска, а і як основна страва, до якої на гарнір можна подати картоплю або салат з овочів

32 коментарі

  1. Христина

    рецепт гарний…тільки яйця під час приготування забули вказати.

  2. Коля

    Забагато перцю. В нас получилися переперчені, хоча я і не дав повну чайну ложку. А так то все ок.

    • katrusia

      Я виправила на половину чайної ложки, хоча у мене виходить нормально. Думаю, це справа різних смаків і гостроти перцю 🙂

  3. Оксанчик

    ця страва з найсмачніших м”ясних страв ,обожнюю її не перший рік

    • katrusia

      Дякую за коментар! Я теж люблю печінковий торт. І мої гості теж люблять печінковий торт, бо зі столу він зникає в моменті )))

  4. Мар'яна

    Дякую. Дуже смачно

  5. Печінка може бути люба як куряча і свиняча?

    • Katrusia

      Я робила з телячою. Зі свинячою не знаю, чи буде добре – не пробувала.

  6. ната

    На чому краще смажити млинці (точніше, чим змащувати сквороду для випікання – олія, сало…)?

  7. Також люблю цей тортик)

  8. сергій

    мені сподобався зі свинної можна сказати самий кращий на смак. Я ща між кожен слой додаю моркву прожаряну можна з цибулею, окріп, петрушку на наш смак раджу. смачного

  9. Люба Дацько

    Люблю такий тортик, але сама спекти ще не пробувала. На днях скористуюся Вашим рецептом.

  10. Олеся

    Дуже смачний тортик! Мій чоловік його обожнює. Дякую!

  11. лена

    Скажіть яйця треба в тісто блинців?

  12. Марина

    Дякую за рецепт! Все вдалось, гості задоволені 🙂
    Лиш замінила майонез сирно-часниковим кремом (кисломолочний сир+сметана+часник+зелень чи приправи за бажанням)

    • Марино, дякую за коментар. Дуже цікава Ваша ідея з наповнювачем!

  13. Наталя

    Доброго дня!
    А скажіть будь ласка скільки потрібно вимочувати печінку?

    • Та відмочувати хоча б годинку. Можна і довше. Але я скажу по секрету, часом буває, що часу бракує, то тоді просто добре промиваю холодною водою кілька разів.

  14. Наталя

    Дуже Вам вдячна за пораду. Завтра буду пробувати приготувати цей шедевр. І відпишу враження))

  15. Наталя

    Печінковий торт за Вашим рецептом шикарний, зі столу змели за декілька хвилин і ще добавки просили) Тепер завжди буду готувати за цим рецептом))) Дякую Вам!!!

  16. Наталія

    Скажіть будь ласка молоко 1 скл. це 200 чи 250 мл.

  17. Galina Rykhlivska

    Класний рецепт!!!Дякую.Робила торт з курячої печінки,все по рецепту.Дуже смачно!!!Респект!

  18. Скажіть, будь ласка, з вказаної норми виходить 1 торт? І скільки шарів він має?

    • Так, 1 торт. Шарів – приблизно 6-8, залежно від діаметру сковорідки.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *