Печінковий торт

Закусочний торт, зроблений з печінки

Цього печінкового торта зі святкового столу гості змели найшвидше. Що тут скажеш – рецепт, як на мене, дуже навіть вдалий. Тортик вийшов ніжним і ароматним. Рекомендую готувати торт з печінки в якості святкової закуски – і смак хороший, і вигляд презентабельний.

Для приготування можна використовувати телячу (волову) або курячу печінку, або будь-яку іншу на ваш смак. Тільки стосовно свинячої не впевнена, бо, кажуть, що вона гірчить і її обов’-язково потрібно вимочувати в молоці.

Інгредієнти

0,5 кг печінки
2 цибулини
4 яйця 
1 скл. молока
1 скл. борошна
1 ч.л солі
0,5 ч.л. перцю
2-3 зубці часнику
майонез (200-250 г)
1 варене яйце для оздоблення

Приготування печінкового торта

Печінку почистіть від плівки та вимочіть її у воді або в молоці
Змеліть печінку разом із цибулею в блендері або у м’ясорубці
Виходить однорідна і доволі рідка маса. Додайте туди яйця і знову збийте
Додайте до змеленої печінки молоко та борошно, сіль, перець
Ретельно усе вимішайте. Тісто для печінкових млинців готове
Смажте млинці на добре розігрітій сковорідці
Перемажте млинці майонезом із часником
Зверху прикрасьте торт тертим вареним яйцем. Через якусь годинку можна подавати на стіл. Думаю, страва підходить не лише як закуска, а і як основна страва, до якої на гарнір можна подати картоплю або салат з овочів

28 коментарів до “Печінковий торт”

  1. Забагато перцю. В нас получилися переперчені, хоча я і не дав повну чайну ложку. А так то все ок.

    1. Я виправила на половину чайної ложки, хоча у мене виходить нормально. Думаю, це справа різних смаків і гостроти перцю 🙂

    1. Дякую за коментар! Я теж люблю печінковий торт. І мої гості теж люблять печінковий торт, бо зі столу він зникає в моменті )))

  2. На чому краще смажити млинці (точніше, чим змащувати сквороду для випікання – олія, сало…)?

  3. мені сподобався зі свинної можна сказати самий кращий на смак. Я ща між кожен слой додаю моркву прожаряну можна з цибулею, окріп, петрушку на наш смак раджу. смачного

  4. Люблю такий тортик, але сама спекти ще не пробувала. На днях скористуюся Вашим рецептом.

  5. Дякую за рецепт! Все вдалось, гості задоволені 🙂
    Лиш замінила майонез сирно-часниковим кремом (кисломолочний сир+сметана+часник+зелень чи приправи за бажанням)

    1. Та відмочувати хоча б годинку. Можна і довше. Але я скажу по секрету, часом буває, що часу бракує, то тоді просто добре промиваю холодною водою кілька разів.

  6. Дуже Вам вдячна за пораду. Завтра буду пробувати приготувати цей шедевр. І відпишу враження))

  7. Печінковий торт за Вашим рецептом шикарний, зі столу змели за декілька хвилин і ще добавки просили) Тепер завжди буду готувати за цим рецептом))) Дякую Вам!!!

Напишіть відгук