Мінестроне

Італійський суп "Мінестроне" - Рецепти перших страв - Катрусина кухня

Сьогодні ділюся з Вами рецептом італійського мінестроне з помідорами та болгарським перцем в українській інтерпретації. За вікном у нас початок осені, що означає активне збирання врожаю овочів, а тому ще не пізно, а навіть якраз вчасно, приготувати смачнюще овочеве диво.

З італійської мінестроне дослівно перекладається як “великий суп” або “густий суп” і по факту дійсно є густим супом із сезонних овочів, часто з додаванням пасти та томатів. Принцип приготування цієї страви такий, що можна брати усі овочі, що є під рукою і туди додавати. Виходить дуже смачно, а ще й корисно.

Інгредієнти

150 г болгарського перцю
220 г картоплі
190 г шпарагівки (спаржевої квасолі)
400 г помідорів
150 г кабачка
150 г варених бобів
1 цибулина
2 середні морквини
30-40 г дрібних макаронів
1 ст. л. кетчупу – за смаком
рослинна олія для смаження
сіль, перець, лавровий листок, чорний перець горошок
зелень – за бажанням

Приготування

Хочу наголосити, що інгредієнти в даному рецепті мінестроне можуть змінюватися залежно від ваших смаків, бажань та того, що є у вашому холодильнику, на грядках чи на полицях в супермаркеті. Італійці переважно кладуть туди будь-які сезонні овочі. Ну, тепер приступаємо :).

Першим ділом варимо бульйон. До баняка на 3,5 літри я даю дві курячі гомілки. Але варити можна і на воді, тоді це буде прекрасна пісна/вегетаріанська страва. Також до бульйону додаємо спеції: лавровий листок і пару горошин чорного перцю. Можна ще додати корінь петрушки, селери, цілу морквину, цибулину (перед вкиданням овочів витягнути), тоді бульйон вийде ще більш ароматним.

Також відварюємо молоді боби.

Молоді боби відварюємо

Наступним кроком подрібнюємо овочі. Моркву нарізаємо соломкою, а половину моркви натираємо на дрібній терці, щоб додати гарного оранжевого кольору нашому мінестроне. Кабачки нарізаємо кубиками, болгарський перець – соломкою, цибулю – дрібними кубиками.

Моркву, кабачки, цибулю і болгарський перець далі будемо пасерувати (підтушимо їх легенько).

Нарізаємо овочі

Картоплю нарізаємо кубиками, шпарагівку – смужками. Картопля і шпарагівка будуть варитися одразу у бульйоні, без попередньої обробки.
З помідорів знімаємо шкірку і теж ріжемо їх на кубики (або будь-як інакше, оскільки форми вони тримати все одно не будуть).

Помідори очищуємо від шкірки і нарізаємо

Овочі додаємо до бульйону по мірі тривалості їхньої варки. У мене картопля досить швидко розварюється, тому її кидаю разом зі шпарагівкою.

Додаємо до мінестроне картоплю і спаржеву квасолю

Одночасно із вкиданням картоплі та шпарагівки, ставимо тушитися засмажку (пасеруємо овочі). Спочатку болгарський перець, кабачки, цибулю і моркву тушимо разом на невеликому вогні у пательні/сковорідці, змащеній рослинною олією.

Коли всі овочі вже готові, додаємо потерту моркву, тушимо 2-3 хвилини, а за тим даємо помідори. І ще тушимо хвилин 10.

Пасеруємо овочі

До мінестроне додаємо дрібненькі макарончики (я просто поламала спагеті), а через 5 хвилин після того вкидаємо засмажку до супу. Також кладемо туди боби.

Мінестроне

Бульйон і засмажку по ходу можна легенько підсолювати, тільки не дуже сильно, щоб не пересолити.

На сам кінець, якщо є бажання більшого томатного смаку, додаємо томатну пасту або кетчуп. Далі досолюємо, приперчуємо і готово. Подаємо у гарячому вигляді з великою ложкою та шматочком свіжого хліба з хрумкою скоринкою ;).

Смачного!

Напишіть відгук