Маслюки в сметані

Маслюки

Маслюки (маслята, козляки) зустрічаються по всій Україні у хвойних і мішаних лісах. Збирають їх з липня по листопад. Це дуже смачні їстівні гриби, пропоную спробувати.

Інгредієнти

700 г маслюків
300 г сметани
2 ст. л. олії
1 велика цибулина
сіль, перець

Приготування

Почистіть гриби від шкірочки, ніжки обшкрябайте ножем, потім помийте гриби. Увага! Не мийте маслюки перед чищенням, а навпаки трохи обсушіть. Тоді цей процес не буде неприємним
Відваріть маслюки протягом години. Більші гриби попередньо поріжте навпіл, маленькі можна готувати цілими. Потім відцідіть їх
Цибулю почистіть і наріжте півкільцями
Обсмажте цибулю до золотистого кольору в розігрітій олії
Додайте на сковорідку гриби і смажте їх 15 хвилин на середньому вогні
Додайте до маслюків сметану і потушіть під кришкою на невеликому вогні ще хвилин десять
Дуже смакують ці грибочки з дерунами. Смачного!

Напишіть відгук