Коричневий рис з грибами

Коричневий нешліфований рис з грибами

Коричневим рисом називають нешліфований рис, який практично не підлягає обробці. Вважається, що саме завдяки такій мінімальній обробці зберігається максимальна кількість корисних речовин та мінералів, які знаходяться у рисі. Його полюбляють прибічники здорового харчування за наявність у ньому дієтичної клітковини, що має очищувальні властивості та позитивним чином впливає на травну систему людини.

Смак коричневого рису суттєво відрізняється від смаку шліфованого білого рису, до якого ми звикли. Власне, коричнева оболонка і додає йому специфічного горіхового присмаку. Дуже добре додавати до страви розсіл (бульйон) замість води, а також улюблені приправи. Коричневий рис з овочами та грибами – це смачно і водночас корисно. Отже, приступимо.

Інгредієнти

1,5 скл. рису
4 скл. кип’ятку або гарячого розсолу
300 г моркви
200 г цибулі
300 г грибів
2 ст.л. олії
сіль, перець та ін. спеції

Приготування

Гриби, у мене – шампіньйони, наріжте кубиками
Моркву натріть на крупній терці. Цибулю подрібніть
Обсмажте цибулю, моркву та гриби на олії. Олії може знадобитися дещо більше, ніж зазначено в рецепті
Додайте до овочів коричневий рис. Перемішайте
Додайте окріп або розсіл, сіль і приправи. Я додаю лавровий листок, по дві горошинки чорного та духмяного перцю, трохи орегано, меленого перцю. Можна також дати базилік чи трохи часнику – це за смаком
Різотто з овочами та грибами Варіть рис на невеликому вогні під кришкою, доки вода не википить. Тоді зніміть з вогню і залиште під кришкою на 10-15 хв. Після цього коричневий рис з грибами готовий до вживання

Напишіть відгук