Кекс із чорницями

Кекс з ізюмомПропоную кулінарний рецепт смачного кексу на сметані. Кекс можна робити з чорницями, вишнями, іншими ягідками, ізюмом, курагою чи горіхами – що є під рукою.

Час, температура та тривалість випікання, як показує досвід, дуже залежить від духовки та форми, в якій випікається кекс. Тому тут потрібно бути уважним і перевіряти готовність кексу дерев’яною паличкою (якщо після протикання кексу паличка суха, то він готовий).

Залежно від умов, процес випікання може зайняти навіть більше години. Якщо кекс зверху припікся, а всередині ще сирий, треба його накрити зверху фольгою, щоб не пригорав, і так допекти.

Інгредієнти

2 яйця
1 скл. цукру
200 г маргарину
2 скл. борошна
1 скл. сметани
1/2 пак. розрихлювачу
1/2 ч.л. ванільного цукру за бажанням
бл. 200 г свіжих або заморожених чорниць (чи іншої начинки)

Приготування

Яйця збийте з цукром за допомогою міксера. Маргарин (або масло) розтопіть, трохи охолодіть та змішайте з яєчною масою. Додайте борошно, сметану та розрихлювач, ванільний цукор. Усе добре перемішайте міксером до утворення однорідної маси. Розпушувачу можна дати більше або менше – тут краще розрахувати відповідно до пропорцій, які даються на упаковці, бо і упаковки, і самі розрихлювачі бувають різними.

Додайте ягоди або ізюм, їх треба класти зверху. Якщо ягідки мокрі, як вишні, наприклад, то їх ще можна обваляти в крохмалі. Форму змажте маргарином і обсипте сухарями. Якщо форма силіконова, то цього робити не потрібно.

Випікайте у духовці при температурі 180 – 200 градусів протягом 50-60 хвилин. Після випічки при бажанні можна ще присипати кекс цукровою пудрою. На фото – кекс із чорницями. Смачного!

Напишіть відгук