Гусячі ніжки у винному соусі

рецепти гуски

Приготуйте смачні гусячі ніжки у винному соусі. Зусиль і особливих кулінарних здібностей цей рецепт вимагає небагато, а от результат виходить дуже приємним. На гарнір до гусячих ніжок ідеально підходить варена чи тушкована картопля, а також тушкована капуста.

Інгредієнти

2 гусячі ніжки
2-3 зубці часнику
200 мл червоного вина
2 ч.л. густого джему
сіль, чорний перець
1 ч.л. паприки
1 ч.л. розмарину

Приготування

Викладіть у посуду для випікання розмарин та подрібнений часник
Зверху покладіть гусячі ніжки
Посипте їх перцем, сіллю та паприкою.  Запікайте у розігрітій до 200 градусів духовці
На середньому вогні доведіть до кипіння вино, додайте та  розчиніть в ньому джем. Кип’ятіть протягом п’яти хвилин
Через годину дістаньте ніжки з духовки. Зберіть весь гусячий жир. Він є дуже корисним і може бути використаний для приготування гарніру
Ніжки полийте винним соусом і печіть ще 20-25 хвилин

Гусячий жир можна використати для приготування вареної або тушкованої картоплі чи іншого гарніру.

Напишіть відгук