Гороховий суп-пюре

Горохова зупа - Рецепт

Улюблений простий та смачний рецепт горохової зупи. Смакує в гарячому вигляді :).

Інгредієнти

1,5 склянки гороху
2 середні картоплини
1 середня морквина
1 маленька цибулина або 1/2 великої
2 літри розсолу на м’ясі або окропу
2 ст.л. олії
1-2 зубці часнику
зелень
сіль, перець за смаком

Приготування

Горох замочіть в холодній воді на ніч (мінімум на 6 годин). Почистіть овочі та подрібніть: картоплю і половину моркви – кубиками, другу половину моркви потріть на дрібній терці, цибулю — дрібно поріжте.

Спочатку відваріть до готовності горох. Це займе до години часу. Далі перекладіть горох в окріп (можна дати бульйонний кубик) чи розсіл і додайте порізану кубиками моркву і картоплю, посоліть. Варіть ще хвилин 15 до готовності овочів. Тим часом цибулю і потерту моркву засмажте на олії до утворення легкого золотистого кольору.

Коли горох, морква і картопля вже будуть м’ягенькі, перетріть цю масу за допомогою блендера або через ситко до однорідної маси. Додайте засмажку з моркви і цибулі, подавлений часник, перець і зелень. Доведіть супчик до кипіння і одразу знімайте з вогню. Подавати цей супчик треба гарячим, а ще краще він буде смакувати з сухариками.

3 коментарі до “Гороховий суп-пюре”

  1. Классний суп! Хоча горох досить важко готувати і регулювати температурний режим.. в цьому плані дуже виручає мультиварка – у нас Редмонд 4500. Використовую зручні режими – спочатку Томління, потім Суп. І не треба стояти над каструлею і слідкувати, щоб не викіпіло))
    Доречі, спробувала з россолом як в рецепті – дуже смачно! Дякую)

  2. Хм, цікаво, який розсіл мається на увазі? Готував на воді, цілком пристойно. Ну, і сухарики – це маст:)

Напишіть відгук