Гнізда зі шпинатом

Паста зі шпинатом і сиром

Цей кулінарний рецепт – для любителів шпинату. Шпинат містить у собі залізо, кальцій, магній та інші мінерали і різноманітні вітаміни, які так корисні для людського організму. Саме тому ця рослина є дуже популярною в кухнях практично всього світу. Цього разу готуємо страву з відголосками італійської кухні. Кількість інгредієнтів розрахована на дві порції.

Інгредієнти

250 г пасти фіделліні (Fidellini)
1 пучок шпинату (близько 150 г)
100 г твердого сиру
1 зубець часнику
3 ст. л. сметани
20 г вершкового масла
2 ст.л. оливкової олії
приправа до спагетті та макаронів
орегано
сіль, чорний перець

Приготування

Отакий свіженький шпинат використовувався під час приготування. Якщо ж берете заморожений, то його може знадобитися трохи більше
Шпинат помийте і поріжте смужками
Гнізда (пасту) викладіть на сковорідку і залийте кип’ятком, щоб він покрив пасту. Додайте приправи для макаронів, сіль, вершкове масло і готуйте на невеликому вогні під закритою кришкою 3 хвилини, тоді акуратно переверніть гнізда і готуйте ще 3 хвилини. Якщо використовуєте якусь іншу пасту, то дотримуйтеся правил її приготування, зазначених на упаковці
Поки готується паста, розігрійте на сковорідці оливкову олію, додайте подрібнений шпинат і тушіть до розм’якшення, хвилини три. Посоліть, додайте перець, вдушіть туди часник і додайте сметану. Коли гнізда вже будуть готові, начиніть їх приготованим шпинатом
Зверху притріть твердим сиром, накрийте кришкою і потримайте до розплавлення сиру. Після цього гнізда можна вважати готовими. Смачного

Порада: сметану в рецепті дуже успішно можна замінити вершками.

Напишіть відгук