Гарбузова зупа

Гарбузовий крем-суп

Разом із осінню розпочався гарбузовий сезон, тож пропоную ще один кулінарний рецепт крем-супу з гарбуза. Гарбуз – дуже корисний плід, багатий на каротин, необхідні організму вітаміни та мінерали. І хоча його у зв’язку зі специфічними смаковими властивостями полюбляють далеко не всі, ця зупа мало кого залишить байдужим.

Інгредієнти

1 л води
1 кг гарбуза
1 пастоподібний сирок
2 морквини
1 скл. вершків 10%

Приправи:

1 ч.л. імбиру
1 ч.л. солодкої паприки
½ ч.л. меленої гвоздики
сіль, чорний перець
мелений перець чилі
базилік та оливкова олія – за бажанням

Приготування

Гарбуз почистіть від шкірки та наріжте на шматки
Моркву теж почистіть та поріжте крупними шматками
Відваріть гарбуз і моркву у воді протягом 30 хвилин до м’якості
Додайте до зупи вершки і збийте блендером, після чого додайте плавлений сирок, імбир, паприку, гвоздику
Посоліть і поперчіть, додайте, якщо маєте бажання, базилік та 2 ст.л. оливкової олії – вона додасть характерного присмаку страві. Дайте зупі закипіти і вимикайте. Подавайте зі сметаною або без – однаково смачно. Пригощайтеся!

Запрошую переглянути також інші страви з гарбуза ось тут: http://easy-cooking.com.ua/tag/garbuz/.

Напишіть відгук