Фаршировані перці

болгарський перець з рисом

Фаршировані перчики – одна з моїх найулюбленіших страв. Найбільше мені смакують наші, самі звичайні українські перці, фаршировані рисом із фаршем і зі сметанкою. Сьогодні ділюся власною інтерпретацією і виконанням фаршированого болгарського перцю. Спробуйте!

Інгредієнти

12 великих болгарських перців (1,8 кг)
2 скл. рису
600 г м’ясного фаршу
2 великі морквини
1 цибулина
олія
сіль, перець
чорний і духмяний перець горошком
лавровий листок

Приготування

Спершу перці необхідно помити і вичистити серединки
Засмажте подрібнену цибулю та потерту моркву на сковорідці до утворення легкої золотистої скоринки. Олії старайтесь використовувати по мінімуму
Додайте до засмажки рис, перемішайте і залийте 4-ма склянками кип’ятку. Посоліть, поперчіть, за бажанням додайте інші приправи. Варіть на невеликому вогні під кришкою до випарування води. Тоді залиште рис охолонути без кришки. З такою кількістю рідини рис вийде трохи недовареним, але саме це нам і потрібно: він доготується в процесі подальшого тушіння
До ледь теплого рису додайте фарш і добре перемішайте. Цією начинкою нафаршируйте підготовані перці
Викладіть нафарширований болгарський перець у посудину для тушіння: баняк, гусятницю або глибоку сковорідку. На дно посудини капніть трохи олії. Залийте перці водою на половину їх висоти, додайте до води лавровий лист та по 2 горошки чорного та духмяного перцю. Тушіть їх на невеликому вогні під кришкою протягом години

Напишіть відгук