Фаршировані кабачки

Кабачки фаршировані запечені в духовці

Кабачковий сезон триває, а мене в черговий раз потягнуло на експерименти. Кабачки на нашому столі присутні переважно у смаженому вигляді, але людина влаштована таким чином, що завжди хочеться спробувати чогось новенького. Давно вже збиралася випробувати котрийсь із рецептів фаршированих кабачків, яких насправді є дуже і дуже багато. Нарешті втілила свій давній замисел в життя і не пожалкувала. Вийшло дуже смачно.

Інгредієнти

4 кабачки
500 г курячого філе
200 г сиру
1 цибулина
сіль, перець
олія для смаження
за бажанням можна ще додати 200 г грибів та оливки

Приготування

Розріжте кабачки навпіл вздовж. Серединки вийміть ложкою, залиште стінки товщиною близько 1 см. Посоліть кабачки
Вийняті серединки кабачків поріжте кубиками
Куряче філе та цибулю теж подрібніть
Сир потріть на грубій терці
Цибулю, філе та подрібнені кабачки обсмажте на пательні на середньому вогні протягом 15 хв. Якщо додаєте гриби та оливки, додавайте їх на цьому ж етапі, але я робила без них, бо готувала для дітей
Додайте потертий сир, перець, інші приправи за бажанням. Я ще додала подрібнену зелень. Якщо потрібно, досоліть. Це і є наш фарш для кабачків
Покладіть тепер начинку в серединки кабачків і поставте в духовку, розігріту до 200 градусів
Кабачки запечені в духовці з курячим філе Запікайте протягом 30 хв. Можна, якщо є бажання, перед запіканням полити кабачки сметанним соусом (розвести склянку сметани у склянці води), тоді кабачки вийдуть ніжнішими

Напишіть відгук