Баклажанові тортики

Закуска з баклажанів

Смачнющі баклажанові тортики з помідоркою всередині дуже добре пасують до святкового столу в якості закуски. Найкраще їх готувати напередодні свята, щоб вони встигли добре настоятися, тоді смак виходить приємнішим і ніжнішим.

Інгредієнти

1 кг баклажанів
0,5-0,6 кг помідорів (однакового діаметру з баклажанами)
4-5 зубців часнику
100 г пастоподібного плавленого сирку
200 г майонезу
чорний мелений перець, базилік
олія для смаження

Приготування

Закуска з баклажанів Помиті баклажани наріжте кільцями товщиною 7-8 мм. Посоліть їх та залиште на 30 хв, щоб вони пустили сік
Закуска з баклажанів Злийте сік з баклажанів, трохи обсушіть та обсмажте їх в олії до золотистого кольору
Закуска з баклажанів Викладіть баклажани так, щоб з них стекла зайва олія, бажано на паперовий рушничок
Закуска з баклажанів Замісіть плавлений сирок з майонезом та вдавіть до отриманої маси часник. Додайте перець та базилік. Усе добре змішайте
Закуска з баклажанів На одну сторону кружальця баклажана намажте отриману сирково-майонезну масу
Закуска з баклажанів Наріжте помідори кружальцями товщиною близько 7 мм. Покладіть помідор на баклажан з масою
Закуска з баклажанів Намажте помідор масою та накрийте кружальцем баклажана

Напишіть відгук